Kelas Jahitan #PakejVVIPplus

#kernacikdatamakpahala

#orangnakterimakitanakturunkanilmu

 

Apakah #PakejVVIPplus

=================

Inilah yang anda bakal pelajari dalam kelas #PakejVVIPPlus

Bermula dengan

  1. Modul Ukuran badan dan Ukuran Pola
  2. Modul Memola Pola Baju dan Kain (Dewasa &Kanak-Kanak) +Gunting Pola
  3. Modul Memotong Kain
  4. Menjahit Baju &Kain

????Lakaran 3 pola

Baju kurung moden,

Jubah A cut dan

Blouse mengikut

Saiz dewasa  /kanak-kanak

???? Pola 4 jenis kain iaitu

kain a cut,

kain duyung,

kain susun belakang,

kain lipat batik

???? Jahit salah satu fesyen yang dikehendaki contohnya baju kurung moden

Kenapa buat 3 pola kalau dari asas yang sama

===============================

Sebagai tujuan latihan.

Kali pertama boleh buat tapi blur

Kali kedua..oooo, begini, dah faham

Kali ketiga, alahai, betul la cikda, rupanya buat 3 pola ni baru faham step by step dia..Alhamdulillah

maksudnya apa? Latih, latihan, latih latihan selalu, kita akan faham stepnya untuk lakar pola

 

Kenapa jahit salah satu sahaja? 

=====================

Semua step jahitan adalah sama bagi jubah dan blouse dewasa/kanak-kanak

APA JA YANG DISEDIAKAN UNTUK KELAS VVIP NANTI?
========================================
????Kain cotton 4meter
????8-10 helai kertas minyak untuk SETIAP peserta disediakan.Seorang pakai 10 helai maximum utk lakaran semua pola.
????Alatan jahit seperti pembaris,gunting,kain gam, zip kain,zip sorok.
????Mesin jahit portable
????Nota kelas

Semua all in.tak ada hidden fees..

Tak ada yuran tambahan untuk kain atau sewaan mesin jahit????

Lunch juga disediakan.

 

Jadi apa yang Plusnya?

anda akan diberikan bonus

  • 1) Baju Baby Doll
  • 2) Baju Peplum dan
  • 3) Dress

fuh, untuk dewasa dan kanak-kanak pulak tu.

bagi fesyen

(Mix &Match seperti berikut)

1-Baju Kurung Moden+ Kain Duyung/susun belakang/lipat batik

2.Blouse +Skirt A cut/Duyung

3. Jubah

4. Dress/Jubah Peplum

5.Baju Peplum+ Kain Duyung

6. Baju Baby Doll + Kain Duyung

ingat ya sayang-sayang semua, kami Team CSS akan guide untuk saiz  dewasa dan kanak-kanak.

Tak perlu nak hadir kelas berasingan untuk kanak-kanak, contohnya, nak jahit dress kanak-kanak, hanya kuasai pola asas, anda akan faham bahawa ia adalah dari asas yang sama.

Bila dah selesai belajar, baru anda akan faham..000…..

hmmm, macam-macam keluar dari mulut pelajar bila dah siap lakar pola (testimoni diri sendiri..heheeh)

 

Hari dan masa?

(SABTU&AHAD)

(SELASA &RABU)

9 pagi hingga 5 petang (whatapp 010 6005656 untuk mengetahui jadual terkini)

Hari pertama: Lakar pola &potong kain

Hari kedua: Jahitan

 

Kelas dimana?

Lot 1118-B, Jalan Rahmat, Kg.Teras Jernang, 43600

Bangi Selangor

 

Korum kelas?

6-8 orang

Makanan disediakan?

Makan tengahari disediakan

 

Tempat Solat Disediakan?

Ya

 

Yuran?

RM750

(Yuran Promosi RM399 sahaja, pendaftaran sehingga Mei sahaja)

 

Peta Lokasi?

Google Map : http://bit.ly/2k6aQXK

Waze: Cikda Sewing School

 

Parking ada?

Disediakan dan FREE

 

Ada pertanyaan?

Boleh whatapp atau hubungi 010-600 5656

 

 

Comments

comments

Share This

Nak Tips Jahit Skirt Dengan Mudah?

Masukkan nama dan emel anda.

Nama:
Email:

Mesej Anda Telah Berjaya Dihantar.